Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen "Vidovdanski glasnik" u Gračanici

Dvadeset i četvrti po redu "Vidovdanski glasnik", koji se izdaje u okviru Vidovdanskih svečanosti u Gračanici, predstavljen je u Domu kulture u tom mestu.

Živojin Rakočević, glavni i odgovorni urednik rekao je danas da se "Vidovdanski glasnik" već 25 godina pojavljuje uoči Vidovdana i da donosi različite sadržaje koji su uglavnom vezani za sam praznik, vidovdansku etiku, nacionalni značaj, verski doživljaj i kulturološki aspekt kompletnog praznika Vidivdana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je kazao da ovaj broj glasnika u najvećoj meri ima autorske tekstove koji nisu objavljivani.

Prema njegovim rečima, časopis se u poslednje tri godine bavi i aktuelnim živim temama, odnosno urednistvo se odlučilo da definiše sadašnji kulturološki, nacionalni i duhovni trenutak.

Rakočević je dodao da su tu i tematski tekstovi iz oblasti i književnosti, slikarstva i pozorišta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.