Predstavljanje vlade u senci za godišnjicu stranke

Izvor: Beta, 01.Feb.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje vlade u senci za godišnjicu stranke

NOVI SAD, 1. februara 2015. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je da će "vlada u senci" koju pravi ta stranka biti predstavljena u okviru obeležavanja 25. godišnjice ponovnog osnivanja DS-a, ali nije želeo da iznosi imena članova vlade u senci.

"Ne bih iznosio imena, zbog toga što u uslovima u kojima se nalazimo, s ovakvom medijskom blokadom i zloupotrebom medija, svako ime koje se pojavi pre vremena i koje se pojavi izdvojeno i individualno biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ukaljano, blaćeno, oklevetano, satanizovano. Zbog toga ne želim tim ljudima i njihovim porodicama da priredim pakao time što ću ih izložiti linču režimskih medija", rekao je Pajtić u intervjuu za agenciju Beta.

Dodao je da će kompetentnost biti osnovni kriterijum za formiranje "vlade u senci", a ne politička pripadnost, iako će tu vladu, kako je rekao, u značajnoj meri činiti i članovi DS.

Pajtić je naveo da je DS o "vladi u sneci" razgovarao i s pojedincima iz stranaka koje doživljava kao nedvosmisleno opozicione stranke, odnosno iz onih stranaka koje se ne preporučuju aktuelnoj vlasti.

Predsednik DS je dodao da se samo u državama koje su vojne hunte može desiti da se Vojno-bezbednosna agencija (VBA) bavi praćenjem i prisluškivanjem opozicije, sindikalaca, nosilaca pravosudnih funkcija.

"Po tvrdnjama Zaštitnika gradjana Saše Jankovića, vidimo da se VBA bavi opozicionim strankama, sindikalnim liderima, nosiocima pravosudnih funkcija. Pa gde to ima? To ima samo u vojnim huntama! Gde to mi idemo?", rekao je Pajtić.

Dodao je da je "nezapamćeno" u novijoj evropskoj pravnoj i političkoj istoriji da jedna vlast napada ombudsmana kao nekoga ko je deo države.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"O vladi u senci na godišnjici DS"

Izvor: B92, 01.Feb.2015

Predsednik DS Bojan Pajtić najavio je da će vlada u senci koju pravi ta stranka biti predstavljena u okviru obeležavanja 25. godišnjice od ponovnog osnivanja DS..On nije želeo da iznosi imena članova vlade u senci..."Ne bih iznosio imena, zbog toga što u uslovima u kojima se nalazimo, sa ovakvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.