Predsednik kritikuje ranije ministre

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik kritikuje ranije ministre

Predsednik Austrije Hajnc Fišer oštro je kritikovao ranije ministre finansija Austrije u vezi slučaja "Hipo Alpe Adria" banke.

On je, na račun Marije Fekter, Jozefa Prela i Mihaela Špindelegera, izjavio da pod političku odgovornost zasigurno ne spada ćutanje.

Fišer je ocenio da je Hipo „maksimalno neprijatni“ slučaj i da negativno utiče na političku klimu u zemlji.

On je izrazio uverenje da neće, u vezi Hipo, biti moguće da Prel, Fekter i Sspindeleger >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trajno izbegnu javljanje za reč.

„Najkasnije pred istražnim odborom biće neizvesno da se jave za reč“, kazao je Fišer austrijskom dnevniku „Tiroler Tagescajtung“.

Tri ranija ministra finansija do sada se nisu javljali za reč o izveštaju komisije koja je istražila slučaj Hipo banke, u kojem je ustanovljeno da nacionalizacija nije bila bez alternative.

I Fišer vidi niz otvorenih pitanja u vezi preuzimanja Hipo od strane države.

On je dodao da sigurno nije hitna nacionalizacija preduzeta iz „zezanja“, već su tadašnji odgovorni sigurno bili pod strašnim pritiskom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fišer kritikuje bivše ministre

Izvor: B92, 20.Dec.2014

Predsednik Austrije Hajnc Fišer oštro je kritikovao ranije ministre finansija Austrije u vezi slučaja Hipo Alpe Adria banke...On je, na račun Marije Fekter, Jozefa Prela i Mihaela Špindelegera, izjavio da pod političku odgovornost zasigurno ne spada ćutanje...Fišer je ocenio da je Hipo „maksimalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.