Predsednica Opštine: Kuća Timotijevića vlasništvo Grada

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Opštine: Kuća Timotijevića vlasništvo Grada

Kuća porodice Timotijević u ulici Bara Venecija, koja je danas trebalo da bude iseljena radi rušenja i izgradnje projekta Beograd na vodi, upisana je u list nepokretnosti kao svojina Republike Srbije, sa pravom korišćenja "Železnica Srbije", rekla je predsednica opštine Savski venac, Irena Vujović. Naglasila da kuća nije u privatnom vlasništvu.

"Rešenjem Republičkog geodetskog zavoda ta parcela je upisana kao javna svojina u korist Grada Beograda", navela je Irena Vujović >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u saopštenju.

Dodaje da to znači da objekat na adresi Bara Venecija br. 55 nije u privatnom vlasništvu, već je prvobitno bio u svojini "Železnica Srbije", zatim u svojini Republike Srbije, a sada je u svojini Grada Beograda i deo je gradilišta "Beograd na vodi", projekta koji je regulisan posebnim zakonskim propisima.

"U skladu sa tim, ispunjeni su svi standardi vezani za zakonsko postupanje i ispoštovane su legalne pravne procedure, i ako su to navodni razlozi protesta, oni nemaju utemeljenje u činjenicama, niti pravni osnov", saopštila je predsednica opštine Savski venac.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.