Predsednica Hrvatske izviždana tokom govora o slobodi medija

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Hrvatske izviždana tokom govora o slobodi medija

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izviždana je tokom njenog govora na video konferenciji o slobodi medija. Ona je bila jedna od govornika na panelu koji je organizovalo Hrvatsko novinarsko društvo u saradnji sa ambasadom SAD, Francuske, Norveške i Švedske, a u konferenciju je bilo uključeno 16 zemalja.
Tokom govora hrvatske predsednice deo aktivista Radničkog fronta podigao je natpis "Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada ubija medije", preneo je portal Indeks.

Deo novinara i aktivista nakon što je izviždao predsednicu napustio je veliku dvoranu HND gde se održavala konferencija koja je organizovana povodom Svetskog dana slobode medija.
"Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vreme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažovani aktivisti", navela je Grabar-Kitarović na Fejsbuku.
Predsednica Hrvatske je, kako dodaje Indeks nastavila govor i završila ga do kraja.
Inače, Hrvatsko novinarsko društvo organizovalo je u Zagrebu mirni protest protiv ugrožavanja slobode medija u Hrvatskoj.

Novinari su se okupili ispred Novinarskog doma odakle su u protestnoj koloni došli do Ministarstva kulture. Tamo su pročitani delovi Opšte deklaracija o ljudskim pravima i slobodama i zatražena ostavka aktuelnog ministra kulture Zlatka Hasabegovića kojeg novinarsko udruženje smatra jednim od najodgovornijih za ugrožavanje medijskih sloboda.
U znak protesta, ispred Ministarstva je postavljen cirkuski šator, a ispred ulaza u zgradu ostavljene su olovke.
Okupljeni su nosili transparente na kojima je, među ostalim, pisalo "Ministarstvo torture", "Zajedno za nezavisne medije. Odbranimo pravo društva da zna", "Slobodno novinarstvo je nacionalni interes" i "Stop cenzuri".
Hrvatsko novinarsko društvo je već nekoliko puta upozorilo da je dolaskom nove vlasti sloboda medija ugrožena više nego ikad u poslednjih 25 godina, zbog čega stižu opomene i iz međunarodne zajednice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska predsednica izviždana tokom govora o slobodi medija

Izvor: Blic, 03.Maj.2016

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izviždana je danas tokom njenog govora na video konferenciji o slobodi medija...Ona je bila jedna od govornika na panelu koji je organizovalo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u saradnji sa ambasadom SAD, Francuske, Norveške i Švedske, a u konferenciju...

Nastavak na Blic...

Nacionalistička revolucija u Hrvatskoj

Izvor: Danas, 03.Maj.2016

Zagreb - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Novinarskom domu u Zagrebu održala je juče predavanje na međunarodnoj videokonferenciji o slobodi medija i proveravanju činjenica koju su povodom Svetskog dana slobode medija organizovali Hrvatsko novinarsko društvo i ambasada SAD-a. Izlaganje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.