Pred hapšenje delio kredite

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2014, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred hapšenje delio "kredite"

Listajući dokumente pred Vrhovnim sudom Kvinslenda od optužbama protiv Ivana Tešića, nazvanog u medijima Mister Big sa Gold Kosta, reporteri su otkrili da je milioner praznio bankovni račun kada je shvatio da je policija zatvorila krug oko njega

Policija je pratila Tešića uz pomoć kamera oko njegove vile (Foto: Ilustracija)

 

Ovaj detalj iz istrage saopštava "Kurijer mejl" navodeći da je Vrhovni sud zamrzao pola miliona dolara koje je Tešić "poklonio" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prijateljima kroz "povoljne kredite", dan pre nego što je uhapšen na aerodromu u Sidneju. Prema opisu postupka zaplene, policija je u stvari, uz pomoć kamera oko njegove vile na Ajlsu of Kapri, još od jula prošle godine pratila "biznis" koji je uključivao redovan "saobraćaj" droge preko granice NSNj i Kvinslenda.

 

Oduzeta imovina

Vrhovni sud takođe je zamrzao Tešićev apartman u Hiltonu na Surfers Paradajzu u vrednosti od 730.000, kuću u zapadnom Sidneju vrednu 690.000, poslovni račun sa 100.000, harli dejvidson i holden toranu oldtajmer iz 1969.

Ulje metamfetamina prebacivali su kuriri iz Tešićeve druge kuće na zapadu Sidneja, a ulični preprodavci davali su unapred stotine hiljada dolara za "robu", tvrdi policija. Jedan kurir bio je izložen torturi u oktobru "od nepoznatih osoba u NSNj, koje su mu odsekle uši i zapalile ga", navode detektivi sudu.

Tešić je navodno platio 770 dolara da mu se tajni sef instalira u holden i služi za prebacivanje ulja. U transkriptu snimljenog telefonskog razgovora, Tešić upozorava sledećeg vozača:

"Slušaj, kad kružiš tamo dole, ne zvoni c....s, ne nosi ni telefon sa sobom."

Istražitelji Komisije za borbu protiv kriminala navodi da je Tešić "mogao da bude upozoren o zanimanju organa za zaštitu zakona za njegove poslove, uključujući i imanje, a nakon racije na njegovu kuću na Gold Kostu".

 

Tešić ostaje iza rešetaka

Policija tvrdi da je u Tešićevom frižideru, ostavi i kupatilu našla steroide zajedno sa šest flaša od soka sa uljem metamfetamina namenjenog pravljenju ajsa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.