Pre inauguracije gust raspored - Vučić s gostima

Izvor: Press, 23.Jun.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre inauguracije gust raspored - Vučić s gostima

Predsednik Aleksandar Vučić održava niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima mnogobrojnih država i organizacija koji prisustvuju njegovoj inauguraciji.
foto:b92.net
Bilateralne susrete Vučić je započeo u 9 sati razgovorom sa potpredsednikom Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, a pola sata kasnije u vili "Mir" razgovarao je s potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineksog narodnog kongresa Kine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Đi Bingsjuenom.
Vučić se zati sastao sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom. 

Potom, u 11 sati, Vučić će razgovarati sa premijerom Gabona Emanuelom Isoze Ngondeom. 

Slede susreti sa Mihailom Džanelidzeom, ministrom spoljnih poslova Gruzije, u 11.30h, Vladimirom Koltovičem, ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Republike Belorusije u 12h. 

U 12.30 sati Vučić će razgovarati sa Endru Leslijem, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD, a pola sata kasnije primiće i Rauhija Fatuha, savetnika predsednika Države Palestine za međunarodna pitanja, navodi Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije. 

Za 13.30 sati predviđen je susret sa Rouz Gotemiler, zamenicom generalnog sekretara NATO, a za 14 sati sa Robertom Pinoti, ministrkom odbrane Italije. 

U 14.30 sati Vučić će primiti Kolindu Grabar Kitarović, predsednicu Hrvatske, a u 15 članove Predsedništva BiH. U 15.30 sati Vučić he se sastati sa Johanesom Hanom, komesar za proširenje i susedsku politiku EU.

 
Vučić: Evrointegracije neće poremetiti odnose s Rusijom  
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podvukao je, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dimitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija. 

On Je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio Rogozina da prenese pozdrave i čestitke. 

"To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Ruske Federacije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit", istakao je predsednik Vučić. 

On je dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede. 

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena. 

Razgovor se, kako je navedeno u saopštenju, odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. 

Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dođe u veoma kratkom roku i predložio je saradnju u vazduhoplovnoj industriji. 

Predsednik Vučić je zahvalio na kontiuiranoj i principijelnoj podršci Ruske Federacije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama. 

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.
Vučić zahvalio na "čeličnom prijateljstvu" Kine i Srbije  
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Djijem Bingsjuenom zahvaliio kineskom rukovodstvu što je, dolaskom njihovog visokog predstavnika na svečanost povodom inauguracije, ta zemlja iskaza koliko je iskreno njeno prijateljstvo prema Srbiji. 

Zahvalio bih posebno predsedniku Kine Si Djinpingu zbog inicijative 'Jedan pojas jedan put', koja je značajna ne samo za našu zemlju. Zahvalio bih na, kako to predsednik Si kaže, 'čeličnom prijateljstvu' Kine sa Srbijom“, rekao je predsednik Vučić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa Pahorom

Izvor: Beta Video, 23.Jun.2017

BEOGRAD -BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.