Pražanin se našalio, policija evakuisala zgradu

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pražanin se našalio, policija evakuisala zgradu

Nepoznati šaljivdžija naterao je danas češki MUP da evakuiše nekoliko stotina ljudi iz jedne svoje zgrade u Pragu pošto je poslao sumnjiv paket iz koga su virile žice ali unutra su bili samo božićni kolači i čestitka.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Sumnjivi paket iz koga su virile žice stigao je danas sa redovnom poštom i policija je odmah blokirala okolinu i evakuisala ljude iz zgrade, koja se nalazi u širem centru Praga, iznad jedne od prometnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanica metroa.

"Iz paketa je virila žica i odmah je pozvan pirotehničar. Nekoliko stotina zaposlenih evakuisano je iz zgrade. Kontrola je pokazala da paket nije uopšte opasan. U njemu su bili božićni kolači i praznična čestitka", kazao je portparol češke policije Tomaš Hulan.

U Češkoj su pooštrene ove jeseni kontrole pošte koja stiže u državne institucije, pošto su nepoznati ucenjivači počeli od septembra da šalju poštom pošiljke sumnjive sadržine, najčešće sa bezopasnim praškom, ali u nekoliko slučajeva i sa otrovom u smrtnim dozama vladi, ministru unutrašnjih poslova, ministru finansija i predsedniku Češke Milošu Zemanu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.