Pozorište na Terazijama najavljuje mjuzikl sa stranim koproducentom

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište na Terazijama najavljuje mjuzikl sa stranim koproducentom

Pozorište na Terazijama izvođenjem hit mjuzikla "Viktor Viktorija" sutra otvara svoju novu sezonu u kojoj će obeležiti 65 godina od osnivanja, najavio je novinarima danas novoimenovani direktor tog teatra Aleksandar Đaja.

Od ove sezone novi muzički rukovodilac Pozorišta na Terazijama biće dirigenat Vesna Šouc, saopštio je Đaja, koji je u prethodnom periodu bio v.d. direktora.

Kao novi, veliki projekat najavio je "jedan od najpoznatijih svetskih mjuzikala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslednjoj deceniji", ali nije otkrio naslov, poštujući zahtev inostranog koproducenta koji će finansirati projekat.

Ove jeseni biće treći put održan edukativni projekat "11 zemalja" koji Pozorište na Terazijama i časopis za umetničku igru "Orhestra" organizuju u saradnji sa "The Jacobs Pillow Summer School" iz SAD, pod pokroviteljstvom američke ambasade u Srbiji i uz podršku našeg Ministarstva kulture.

Umetnički direktor projekta je Čet Voker, a predavač će ovoga puta biti renomirani brodvejski koreograf i pedagog Bil Hejstings.

Radionice se održavaju od 31. oktobra do 13. novembra, kada će biti javna prezentacija i dodela stipendija igračima za 2015.

U glumačkom ansamblu došlo je do izvesnih izmena, tako da će u mjuziklu "Cigani lete u nebo" Radu igrati Ivana Knežević, u "Zoni Zamfirovoj" naslovni lik igraće Milena Živanović, a Vasku Iva Stefanović.

Nakon pauze Bojana Stefanović se vraća u ulogu Puslice u mjuziklu "Neki to vole vruće".

Povodom 65. godišnjice svakog meseca do kraja sezone 2014/2015 pripremaće se određene pogodnosti, specijalni popusti i pokloni za publiku, koja inače ne manjka našem jedinom muzičkom teatru, istakao je Đaja.

Već pomenuti mjuzikli, kao i "Čikago", "Producenti", "Briljantin" igraju se uvek pred punom salom. Na repertoaru su i predstave "Grk Zorba", "Dva mirisa ruže", "Ženidba i udadba"...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pozorište na Terazijama - mjuzikl sa stranim koproducentom

Izvor: Studio B, 03.Okt.2014, 08:08

Pozorište na Terazijama izvođenjem hit mjuzikla "Viktor Viktorija" otvara svoju novu sezonu u kojoj će obeležiti 65 godina od osnivanja, najavio je novinarima novoimenovani direktor tog teatra Aleksandar Đaja... ..Od ove sezone novi muzički rukovodilac Pozorišta na Terazijama biće dirigenat...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.