Poznati sajt sada prikazuje erotski sadržaj

Izvor: Mondo, 28.Avg.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati sajt sada prikazuje erotski sadržaj

Megaupload koji je pre nekoliko godina bio ugašen, sada prikazuje sadržaj za odrasle.

Foto: instagram.com/shoesinbed

Pre nekoliko godina, Vlada Sjedinjenih Američkih Država uspela je da „sruši“ popularni Megaupload sajt koji je tada bio korišćen za nelegalno deljenje raznog sadržaja.

U tom procesu, vlasti su nakon obaranja sajta neke domene preuzele, koji su ranije pripadali Kim Dotkomu i njegovom popularnom servisu. Pet godina kasnije, država >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dalje kontroliše sporne domene ali nije uradila ništa kako bi ih dodatno obezbedila.

Megaupload.org domen sada prikazuje erotski sadržaj.

Od gašenja servisa je prošlo pet godina a izgleda da FBI želi da na oduzetim domenima zarađuje novac, umesto da ih ne koristi uopšte. U tome nema ničeg lošeg, jedino što su oduzeti domeni sada povezani sa erotskim sadržajem.

U decembru prošle godine sud na Novom Zelandu je odlučio da Kim Dotkom i njegovi saradnici mogu biti izručeni Sjedinjenim Američkim Državama kako bi im se sudilo u toj zemlji.

Osim oduzetih domena, Vlada Sjedinjenih Američkih Država kontorliše i oduzeti novac, automobile i ostale Megaupload domene kao što su Megastuff.co, Megaclicks.org, Megaworld.mobi, Megaupload.com, Megaupload.org i Megavideo.com.

Ranije je sporni domen prikazivao banere koji su obaveštavali posetioce da je kompanija koja stoji iza servisa pod istragom. Međutim, to više nije slučaj. Sada se na sajtu prikazuju erotske reklame.

Posetioci koji klikću na reklame indirektno donose novac Federalnom istražnom birou i Vladi Sjedinjenih Američkih Država, piše Techworm.

Iako poseta nije prevelika, ovi sajtovi u vlasništvu države ne bi trebalo da budu u bilo kakvoj vezi sa erotskim sadržajem.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.