Požar u rafineriji u Pančevu, radnik lakše povređen

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u rafineriji u Pančevu, radnik lakše povređen

Jedan radnik je lakše povređen kada je izbio požar u pogonu NIS-ove rafinerije nafte u Pančevu.

Usled problema sa snabdevanjem strujom danas oko 16.15 časova u rafineriji nafte Naftne industrije Srbije u Pančevu došlo je do požara na 35-kilovatnom transformatoru koji je prouzrokovao prekid rada postrojenja, saopštio je NIS.

Zahvaljujućoj brzoj intervenciji nadležnih službi NIS-a požar je brzo ugašen, a snabdevanje električnom energijom normalizovano. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U incidentu je jedan radnik lakše povređen i njemu je ukazana pomoć u pančevačkoj bolnici.

Rad osnovnih postrojenja rafinerije je privremeno obustavljen a stručne ekipe NIS-a rade na normalizovanju proizvodnog procesa, saopštila je naftna kompanija.

NIS je naveo kako prilikom požara i nakon njega nije bilo zagađenja vazduha.

Gradski većnik zadužen za ekologiju Vladimir Delja rekao je da aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili povećanje zagađenja. On je dodao kako se jedno vreme video povećan plamen na rafinerijskoj baklji i gust žućkasti dim na jednom dimnjaku, što može ukazati na poremećaj u radu fabrike.

"Poslaćemo na teren mobilnu mernu stanicu Zavoda za javno zdravlje Pančeva, jer je moguće da je zagađenje 'preskočilo' naše aparate zbog pojačanog vetra koji duva", rekao je Delja.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.