Požar kod Studenice se širi, uzrok ljudski nemar

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Studenice se širi, uzrok ljudski nemar

Požar kod manastira Studenica, koji je izbio juče, ponovo nije pod kontrolom i širi se. Ljudski nemar uzrok požara.

Kako je javio reporter B92 sa lica mesta, oko 15.30 zbog jakog vetra, vatra se ponovo razbuktala i počela da se širi.

Ipak, kako nadležni kažu obližnje kuće nisu ugrožene i nema potrebe za evakuacijom. Takođe, nema ni povređenih.

Prema informacijama B92, uzrok požara je ljudsku faktora i policija zna koja je osoba kriva za izbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog požara.

Ranije danas načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić je rekao da je vetar najveći neprijatelj akcije gašenja.

Nikolić je Tanjugu rekao da je vatra praktično od jutros zaokružena mehanizacijom, da su napravljeni proseci, sklonjena sva zapaljiva masa i da je buldožer napravio širi put koji bi trebalo da zaustavi širenje požara.

"Ne može da se kaže da je požar u potpunosti lokalizovan dok se ne odbrane ti proseci. To bi trebalo možda u toku noći ili sutra da se dogodi, jer čeka se da vatra dodje do proseka, da se to odbrani i onda možemo sa sigrunosću tvrditi da je lokalizovan", kaže Nikolić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar kod Studenice se širi, uzrok ljudski nemar

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015

Požar kod manastira Studenica, koji je izbio juče, ponovo nije pod kontrolom i širi se. Ljudski nemar uzrok požara...U subotu oko 15.30 zbog jakog vetra, vatra se ponovo razbuktala i počela da se širi, prenosi B92...Ipak, kako nadležni kažu obližnje kuće nisu ugrožene i nema potrebe za evakuacijom....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.