Požar i eksplozije u Sani

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar i eksplozije u Sani

SANA - Požar je izbio u vojnom kompleksu u Sanai koju drže hutski pobunjenici i koji je gađala arapska koalicija pod saudijskom komandom, rekao je fotoreporter novinske agencije AFP.

Najmanje tri osobe su poginule i 11 je povrijeđeno kada su borbeni avioni izveli vazudušne udar na kompleks 22. maj, industrijsko postrojenje koje su osvojili šiitski pobunjenici i transformirali ga posljednjih dana u skladište municije, prema medicinskim izvorima i stanovnicima.

Glavni jemenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << grad je potresen s desetak eksplozija izazvanih jakim vazdušnim  udarima koalicije u noći i u rano jutro, a koji su gađali, osim kompleksa 22. maj, staro zapovjedništvo Prve oklopne brigade, precizirao je fotoreporter AFP-a.

Stanovnici susjednih četvrti su užasnuti jakim udarima i eksplozijama, dodao je on.

''Proveo sam s porodicom četiri stravična sata zbog eksplozija '', rekao je novinar i dodao da su "miris TNT-a i prašina koja se dižu nakon eksplozija, preplavili njegov dom, udaljen kilometar od bombardovanih mjesta".

Avijacija koalicije je osim toga bombardovala u toku noći kamp vojne policije u Sani i položaje huta i njihovih saveznika, vojnika koji su ostali odani bivšem predsjedniku Aliju Abdallahu Salehu u Hamdanu (sjeverno od Sanae), kao i u pokrajinama Hajja i Saada (na sjeveru), Ibb (u centralnom dijelu), Taezu i Halehu (na jugu), prema stanovnicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.