Povodom uzurpiranja brenda i ugleda Tanjuga

Izvor: NTV.rs, 27.Nov.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom uzurpiranja brenda i ugleda Tanjuga

BEOGRAD – Novinska agencija Tanjug preduzela je danas mere u cilju zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar APR upisan medij sa nazivom Tanjug Info.
Ti koraci su preduzeti i da bi se razvejale sve sumnje i nagađanja da domen Tanjug Info ima bilo kakve veze sa novinskom agencijom Tanjug ili da je deo mogućeg rešenja za nastavak rada nacionalne agencije.
Registrovanje domena sa Tanjugovim imenom, kao i prijava Saše Mirkovića Zavodu za intelektualnu svojinu za >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << priznanje žiga, koji u imenu takođe ima naziv Tanjug, a dizajnom podseća na zaštićeni znak Novinske agencije Tanjug, ne samo da su na štetu ugleda Tanjuga, već predstavljaju povredu zakonom zaštićenih prava agencije, ali i države Srbije, kao sukcesora svih imovinskih prava Tanjuga.
Novinska agencija Tanjug zahvalna je svima koji su izrazili brigu zbog mogućnosti da nestane takav brend kakav je Tanjug, ali ne može a da ne primeti da je ta briga okasnela, jer je mnogo toga već učinjeno u pravcu rušenja ugleda Tanjuga i gašenja agencije.
To se uostalom nastavlja i sada, nakon odluke vlade o prestanku JP NA Tanjug, a „nastupanje“ Saše Mirkovića kao „čuvara imena i dela i tradicije Tanjuga“ samo je poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug.
Ne radi se, dakle, samo o zaštiti imena.
Radi se o zaštiti nacionalne novinske agencije.
Sve što se događa od odluke o gašenju državne agencije i sve što je tim povodom plasirano u javnost, sve poluinformacije i nagađanja, uključujući i konfuziju u vezi sa domenom Tanjug Info, do te mere je banalizovano da su, izgleda, mnogi zaboravili da je Tanjug institucija duge tradicije i velike snage, i da nešto znači i u Srbiji i van zemlje.
Druga je stvar što više ne može da postoji kao državna agencija.
Ali, Tanjug je ozbiljna medijska kuća, i nedopustivo je da se o njegovom statusu i sudbini, kao i sudbini ljudi u Tanjugu, debatuje na tabloidan način.
Tanjug
27 Novembar 2015 16:04
Foto Tanjug, O. Toskić, ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tanjug Info šteti i pravom Tanjugu i Srbiji"

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015

Novinska agencija Tanjug preduzela je mere u cilju zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar Agencije za privredne registre upisan medij sa nazivom Tanjug Info...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Ti koraci su preduzeti i da bi se razvejale sve sumnje i nagađanja da domen Tanjug Info ima bilo...

Nastavak na Mondo...

Tanjug preduzeo mjere radi zaštite svog ugleda i imena

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015

BEOGRAD- Novinska agencija Tanjug preduzela je danas mjere radi zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar Agencije za privredne registre upisan medij sa nazivom "Tanjug info"...Ovo je učinjeno i da bi se otklonile sve sumnje i nagađanja da "Tanjug info" ima bilo kakve veze sa novinskom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mere povodom uzurpiranja brenda i ugleda Tanjuga

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015

Novinska agencija Tanjug preduzela je danas mere u cilju zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar APR upisan medij sa nazivom Tanjug Info...Ti koraci su preduzeti i da bi se razvejale sve sumnje i nagađanja da domen Tanjug Info ima bilo kakve veze sa novinskom agencijom Tanjug ili da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.