Poverenica: Voditi računa i o diskriminaciji očeva

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Voditi računa i o diskriminaciji očeva

Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković izjavila je da razume protest očeva koji smatraju da su bili diskriminisani u slučajevima kada se odlučivalo o tome ko će dobiti starateljstvo nad detetom, ali da se tako ozbiljne stvari ne mogu rešiti na ulici.

Janković je u izjavi novinarima rekla da se u slučajevima odlučivanja o tome da li će otac ili majka biti staratelji treba rukovoditi najboljim interesom deteta.

Ona je napomenula da je uputila preporuku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << centrima za socijalni rad koji daju mišljenje sudovima o tome koji bi roditelj trebalo da dobije starateljstvo.

Janković je u preporuci savetovala centrima za socijalni rad da mišljenja o starateljstvu nad detetom ne zasnivaju predrasudama o rodnim ulogama.

Ne treba se rukovoditi mišljenjem da je majka uvek bolja, smatra Janković koja je istakla da svaki pojedinačni slučaj treba detaljno razmotriti kako bi se donela odluka najbolja za dete.

Janković je rekla da priprema i novu preporuku za centre za socijalni rad u vezi sa davanjem mišljenja o starateljstvu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.