Povećati broj saobraćajaca u Zelenom Viru

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećati broj saobraćajaca u Zelenom Viru

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić najavio je da će naložiti pojačano prisustvo saobraćajne policije u banjalučkom naselju Zeleni Vir, dok se ne završi odabir najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje fiksnog radara za kontrolu brzine vozila.

Jovičić očekuje da će kompletna tenderska dokumentacija biti gotova početkom septembra i dodao da je Vlada Srpske obezbijedila novac za ovaj projekat.

"Prošlog mjeseca bio sam u posjeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jednoj renomiranoj evropskoj firmi koja se bavi proizvodnjom fiksnih radara i ovih dana postavljamo testni radar na području Bijeljine", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je Vlada rebalansom budžeta izašla u susret MUP-u koji je više puta tražio postavljanje radarskih sistema.

"Jedan od najvažnijih efekata je preventivno djelovanje na vozače da prilagode brzinu na najugroženijim putnim pravcima, među kojima je Zeleni Vir", rekao je Jovičić, navodeći da je drugi efekat borba protiv korupcije u redovima MUP-a, s obzirom na automatizovanu obradu podataka.

On je izrazio očekivanje da će ovaj projekat biti završen do kraja godine, ali da sve zavisi od tenderske procedure.

Mještani banjalučkog naselja Zeleni Vir poručili su ranije da neće odustati od protesta, zakazanih za ponedjeljak, 1. septembar, da bi dobili radar koji im je obećan još prije sedam mjeseci.

Mještani kažu da nemaju drugi način da skrenu pažnju na veliki problem u njihovom naselju, jer ni nesreća koja se dogodila prije sedam mjeseci nije bila dovoljna opomena nadležnima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.