Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica za ratne zločine protiv Muhameda Šišića

Sud BiH je potvrdio optužnicu koja Muhameda Šišića, Emira Drakovca, Aziza Šušu i Tarika Šišića tereti da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva nad kolonom izbeglica srpske nacionalnosti koja se kretala iz mesta Jabuka, iz pravca Goražda, prema Rogatici.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Šišić, kao komandir Diverzantskog voda, a ostali optuženi kao pripadnici Diverzatskog voda “Kukavičke čete” Armije BiH, 27. avgusta 1992. godine koordinisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i izvršili napad u kome je ubijeno i teško povređeno više civila, saopšteno je iz Suda BiH.

Drakovac se tereti i za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Optužnica tereti Drakovca da je krajem 1992. godine na području opštine Foča počinio ratni zločin ubistva, mučenja i sakaćenja sekirom jednog civila i jednog ratnog zarobljenika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.