Potresna poruka majke sledeće poznate žrtve u Mančesteru

Izvor: B92, 24.Maj.2017, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresna poruka majke sledeće poznate žrtve u Mančesteru

Mančester -- Saopšteno je još jedno ime žrtve terorističkog napada u Mančesteru. To je petnaestogodišnja Olivija Kembel.

Smrt ove devojčice potvrdila je na svom Fejsbuk nalogu njena majka, koja je u utorak očajnički pokušavala da utvrdi gde joj je ćerka nakon što je čula da je eksplodirala bomba u glavnoj koncertnoj hali u Mančesteru na koncertu američke pop zvezde Arijane Grande, javlja BBC.

""RIP moja draga divna devojko... uzeta si tako prerano...idi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pevaj sa anđelima i nastavi da se smeješ...mama te voli mnogo", napisala je Olivijina majka.

BBC navodi da je Olivijina porodica provela sate i sate očajnički pokušavajući da utvrdi šta se s njom dogodilo. Sve vreme su se nadali da je ona među povređenima koji su smešteni po bolnicama.

Podsetimo, najmlađa poznata žrtva terorističkog napada u Mančesteru je osmogodišnja devojčica Sofi Rouz Rusos, koja je na koncertu Arijane Grande bila sa majkom i starijom sestrom koje su preživele teroristički napad. One su zadobile povrede od šrapnela i smeštene su u bolnicu. Prva žrtva čije ime su objavili britanski mediji je Džordžina Kalander (16).

Identifikovan je i Džon Etkinson (28).

Među poginulima je i jedan bračni par iz Poljske, izjavio je danas poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, navodi Rojters. "Roditelji su došli posle koncerta da sačekaju svoje ćerke i, nažalost, imamo informaciju da su poginuli, dok su im deca živa i zdrava", rekao je šef poljske diplomatije privatnom radio RMF FM.

Još jedan Poljak, otac deteta koje je prisustvovalo koncertu, ranjen je u tom napadu i podvrgnut hirurškoj intervenciji, dodao je Vaščikovski.

Oko 20 osoba i dalje je u kritičnom stanju. "Trenutno lečimo 64 osobe... od kojih je oko 20 na intenzivnoj nezi", rekao je za Skaj njuz Džon Raus, direktor službe za zdravstveno i socijalno osiguranje u široj mančesterskoj oblasti, prenosi Rojters.

Medju poginulima je i jedan bračni par iz Poljske, izjavio je danas poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, navodi Rojters.

"Roditelji su došli posle koncerta da sačekaju svoje ćerke i, nažalost, imamo informaciju da su poginuli, dok su im deca živa i zdrava", rekao je šef poljske diplomatije privatnom radio RMF FM.

Još jedan Poljak, otac deteta koje je prisustvovalo koncertu, ranjen je u tom napadu i podvrgnut hirurškoj intervenciji, dodao je Vaščikovski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.