Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o saradnji parlamenata Srbije i Kube

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Nacionalne skupštine Kube Huan Esteban Laso Ernandes potpisali su danas u Havani sporazum o jačanju međuparlamentarnih veza, a Gojković je tom prilikom poručila da Srbija ceni podršku Kube očuvanju teritrijalnog integriteta naše zemlje.

Gojković i Ernandes su potpisivanjem sporazuma potvrdili interes za jačanje saradnje i želju za intenziviranjem odnosa kroz podsticanje saradnje radnih tela, grupa prijateljstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razmenu iskustava u zakonodavnom domenu.

Gojković, koja je na poziv Ernadesa posetila Kubu, navela je i da Srbija podržava ukidanje ekonomske, trgovinske i finasijske blokade SAD i pozdravlja normalizaciju odnosa dve države.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, na sastanku je istaknuto i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje u oblasti poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

Gojković je istakla i da podržava konkretizaciju projekata u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije, kao i što skoriju registraciju vakcina i lekova sa Kube.

Gojković je imala sastanke i u Ministarstvu spoljnih poslova, Centralnom komitetu KP Kube, a posetila je Centar za genetski inženjering i biotehnologiju i Kubanski institut za prijateljstvo sa narodima.

Sa predsednicom parlamenta je i predsednik poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa tom zemljom Ljubiša Stojmirović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o saradnji parlamenata Srbije i Kube

Izvor: Studio B, 04.Sep.2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Nacionalne skupštine Kube Huan Esteban Laso Ernandes potpisali su u Havani sporazum o jačanju međuparlamentarnih veza...Gojkovićeva je tom prilikom poručila da Srbija ceni podršku Kube očuvanju teritrijalnog integriteta naše zemlje...Maja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.