Potop u Novom Sadu, pljuštalo i u Beogradu VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 23.Maj.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop u Novom Sadu, pljuštalo i u Beogradu VIDEO/FOTO

Novi Sad -- Oko podneva je Novi Sad zahvatilo jako nevreme, praćeno grmljavinom, ledom i provalom oblaka. Kako prenosi portal 021, delovi grada su bukvalno pod vodom.

Prema izveštajima reportera 021.rs, kao i samih građana, desetine ulica u Novom Sadu su poplavljene i otežan je saobraćaj u svim delovima grada, kao i u prigradskim naseljima.

Led koji je padao je zavisno od dela grada bio veličine klikera, ali je negde bio intenzivniji pa su ulice bukvalno pobelele.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za sada nema informacija o obustavljanju saobraćaja, ali vozila GSP-a kasne na svim linijama, a građani svedoče da kola u pojedinim ulicama na Detelinari, Satelitu, Centu, Novom naselju, Podbari, Klisi prolaze ulicama koje imaju i do pola metra vode.

Na snimcima i fotografijama se vidi da su pod vodom i neke od najvećih ulica u gradu kao što su Bulevar Evrope i Bulevar oslobođenja.

Od dežurnih službi 021.rs za sada nije dobio informaciju da je bilo posebnih intervencija, ali se očekuje da kada prestane kiša bude poziva za ispumpavanje vode iz podruma i prizemlja kuća.

I u Beogradu je poslepodne, kako je i najavio RHMZ, u pojednim delovima grada bilo pljuskova praćenih grmljavinom, a ponegde je uz kišu padao i sitan grad.

Nadležne gradske službe u Novom Sadu su na terenu kako bi otklonile posledice nevremena praćenog veoma jakim pljuskom, olujnim vetrom i gradom, saopštile su gradske vlasti.

Ukupno 12 interventnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je na terenu i rade na pročišćavanju ; nakupljene vode u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, kao i kod Merkura, a uz podršku preduzeća Šajkaška rade i na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je da je danas palo više od 52 litra kiše po kvadratnom metru za samo dva sata i dodao da gradska mreža može da primi oko 20 litara, zbog čega su nastali problemi.

"Radimo punim kapacitetom i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 - 520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985", naveo je Stojković i dodao da će nadležne službe činiti sve da što pre dođe do potpune normalizacije stanja.

Saobraćaj se trenutno ne odvija u Industrijskoj ulici, a normalizuje se u drugim ulicama u Novom Sadu. Kiša pada i dalje ali manjim intenzitetom.

S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe, navodi se u saopštenju.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrak se spustio na grad: Popodnevni potop u Novom Sadu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2017

Oko podneva je Novi Sad zahvatilo jako nevreme, praćeno grmljavinom, ledom i provalom oblaka. Kako prenosi portal 021, delovi grada su bukvalno pod vodom...Prema izveštajima reportera 021.rs, kao i samih građana, desetine ulica u Novom Sadu su poplavljene i otežan je saobraćaj u svim delovima grada,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jako nevreme pogodilo Tuzlu

Izvor: Blic, 23.Maj.2017

Jako nevreme, praćeno obilnom kišom i gradom veličine lešnjaka, zahvatilo je danas, posle podne, šire područje grada Tuzla. Za sada nema informacija o pričinjenoj materijalnoj šteti...Podsetimo, i proteklih dana područje Tuzlanskog kantona bilo je pogođeno nevremenom, a najgore su prošla pojedina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.