Poštujem izbeglice, ali ih ne želim u zemlji

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poštujem izbeglice, ali ih ne želim u zemlji"

Lider mađarske krajnje desničarske stranke Jobik, Gabor Vona, rekao je da svima treba staviti do znanja da Mađarska pripada Mađarima.

On je dodao da poštuje izbeglice, ali da ih ne želi u svojoj zemlji.

Vona je, na protestnom skupu svoje stranke ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Budimpešti, poručio da ilegalnu imigraciju u Mađarskoj treba sprečiti ukidanjem registrovanja izbeglica i zatvaranjem granica.

Vona je dodao da je migrantska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriza alarmantna i da zbog toga države treba da budu ujedinjene, prenela je agencija MTI.

Pre protestnog skupa, trgom na kojem je održan, nekoliko puta je prošlo vozilo s natpisom: "Islam je poslednja nada čovečanstva", što je Vona jednom davno izgovorio.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lider Jobika: Mađarska pripada Mađarima

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2015

Lider mađarske krajnje desničarske stranke Jobik, Gabor Vona, rekao je da svima treba staviti do znanja da Mađarska pripada Mađarima...On je dodao da poštuje izbeglice, ali da ih ne želi u svojoj zemlji. Vona je, na protestnom skupu svoje stranke ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.