Postizborno stanje: SNS 53, iznad cenzusa još SPS, DS, SRS

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postizborno stanje: SNS 53, iznad cenzusa još SPS, DS, SRS

Beograd -- Srpska napredna stranka bi, kada bi u nedelju bili održani izbori, osvojila 53 odsto glasova izašlih birača, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Socijalistička partija Srbije osvojila bi 9,1 odsto glasova, Demokratska stranka 8,3 odsto, a cenzus bi prešla još i SRS sa 7,3 odsto.

Prema tom istraživanju, pokret Dosta je bilo bi osvojio 4,7 odsto, Dveri tri odsto, dok bi za preostale stranke glasalo 14,6 odsto građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na parlamentarne izbore bi, kada bi se održali u nedelju, izašlo 41 odsto birača, 39 odsto je odgovorilo da ne bi, a ostali da ne znaju.

Prvo postizborno ispitivanje javnog mnjenja Agencije Faktor plus obavljeno je u redovnom projektu "Politički barometar", koji ta agencija objavljuje na mesečnom nivou.

Nije objavljeno kakvu poziciju bi zauzeo novi politički pokret čije je osnivanje najavio drugoplasirani na predsedničkim izborima Saša Janković.

Anketa je sprovedena na uzorku od 1.150 ispitanika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.