Poslednji trenuci učenika sa trajekta: Lomili prste pokušavajući da se oslobode

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji trenuci učenika sa trajekta: Lomili prste pokušavajući da se oslobode

Članovi spasilačkog tima angažovani na pretraživanju potonulog južnokorejskog trajekta otkrili su da su mnogi leševi imali slomljene prste. To znači da su deca panično pokušavala da otvore prozore ili se popnu uza zid kako bi se izbavila. Broj pronađenih tela je premašio 150

- Obučeni smo za rad u neprijateljskim uslovima, ali zaista je teško biti hrabar u mračnim vodama, dok oko vas plutaju tela - rekao je za "Rojters" ronilac Hvang Dae-sik.

Poslednji pozdrav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za nastradale

Bdenje za nastradale u pomorskoj nesreći održano je juče blizu Seula. Pored velikog oltara bio je postavljen ekran na kom su se smenjivale fotografije učenika u školskim uniformama.

Veliki oltar kraj kog su građani ostavljali cveće

- Bili su istog uzrasta kao moji unuci, rekla je plačući Bae So-ja (73), jedna od prvih među građanima koji su odali počast žrtvama.

Li Ae-ri doputovala je iz drugog grada kako bi ostavila cveće kraj oltara.

- Ovo je jedino što mogu da uradim za tu jadnu decu. Nisam mogla dugo da se zadržim unutra jer sam se osećala kao da neko pokušava da me rastrgne - rekla je ona.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.