Posle udesa autobusa agenciji oduzimaju licencu?

Izvor: Mondo, 02.Avg.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle udesa autobusa agenciji oduzimaju licencu?

Posle izveštaja Saobraćajne inspekcije, koja je mesec dana ispitivala okolnosti pod kojima se dogodila nesreća autobusa agencije "Barcino turs", Turistička inspekcija podnela je predlog da se ovoj agenciji oduzme licenca.

Foto: screenshot/Tanjug

Pošto čitav postupak traje dva meseca, u Turističkoj inspekciji kažu da "u ovom trenutku Sektor turističke inspekcije ne može da izađe u javnost sa razlozima za podnošenje predloga za oduzimanje licence".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Kako nezvanično saznaju “Večernje novosti”, direktan razlog je nesreća u kojoj je povređeno više od 60 putnika, a jedna putnica je stradala.

Međutim, vlasnik agencije Vladimir Bogićević kaže da na njegovu adresu još nije stiglo nikakvo obaveštenje.

Turistička agencija "Barcino turs" u svom vlasništvu ne poseduje autobuse niti ih je ikada posedovala, tvrdi Bogićević.

Pomenuti autobus je bio iznajmljen od firme "Holidejs4ju" i na sebi je imao samo reklamu "Barcino tursa". Samim tim ne postoji nikakva mogućnost za oduzimanje licence za rad "Barcino tursu" zbog navodnih propusta drugog pravnog lica, u ovom slučaju navodnih propusta prevoznika.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Vladimir Bogićević upisan je kao suvlasnik firme "Holidejs4ju". Na sajtu ove agencije piše da iznajmljuje autobuse, a na fotografiji je i dalje vozilo koje je uništeno u nesreći kod Bubanj potoka.

Takođe, Bogićević ima dve turističke agencije "Barcino": jedna je osnovana 2005. i druga 2014. godine. Zanimljivo je i da je Bogićević, kao vlasnik agencije, godinama prijavljivao godišnju dobit od 200.000 do 400.000 dinara.

Turistička agencija "Barcino turs" moraće da ispuni sve ugovorene obaveze i realizuje prethodno ugovorena putovanja uprkos tome što je Turistička inspekcija podnela predlog za oduzimanje licence. Da li će uspeti da ispuni ugovoreno, ostaje da se vidi. Ne postoji nijedna garancija da kupci aranžmana neće izvisiti kao oni u slučajevima "Trinitija", "Unika", "Kontea" ili "Junajteda", navode “Novosti”.

Zanimljivo je i da "Barcino turs" godinama imao po pet, šest i najviše 11 prijavljenih zaposlenih, a ima četiri poslovnice u Srbiji. Na sajtu se nalazi fotografija sa 31 zaposlenim u uniformi, a zaposlene je, uključujući vodiče, vođe puta i vozače za autobus, tražio u maju preko fejsbuk-stranice. Vozač autobusa koji je imao nesreću kod Bubanj potoka imao je ugovor na mesec dana.

Firma "Holidejs4ju" je posedovala dva autobusa i samo jednog zaposlenog vozača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.