Posle 16 sati rasprave završena načelna rasprava o budžetu

Izvor: Blic, 23.Dec.2014, 03:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 16 sati rasprave završena načelna rasprava o budžetu

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu, predlogu budžeta za 2015. i pratećim zakonima, nakon više od 16 sati rasprave, javio je RTS.

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović je prilikom obrazlaganja predloženih zakona, na sednici koja je počela juče u 10.00, rekao da će rebalansom budžeta za 2014. Vlada platiti devet milijardi dinara zaostalih dugovanja na osnovu ušteda.

Vujović je rekao i da će deficit >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžeta u 2014. biti najviše 190 milijardi dinara, što je manje od plana. On je precizirao da budžet za sledeću godinu predviđa povećanje prihoda od 27 milijardi dinara na 924 milijarde dinara i smanjenje troškova za 27 milijardi dinara na 1.083 milijarde dinara.

Kada se tim troškovima dodaju garancije od 30,7 milijardi dinara i ostali finansijski troškovi od oko dve milijarde dinara, ukupno troškovi se povećavaju na 1.115,7 milijardi dinara, a ukupan deficit iznosi 191,3 milijarde dinara, rekao je Vujović.

U okviru objedinjene rasprave razmatrani su i predlozi nekoliko finansijskih zakona, Predlog zakona o izmenama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Poslanici su načelno raspravljali i o predlogu zakona o davanju državnih garancije po zaduženju "Srbijagasa", predlogu zakona o pretvaranju obaveza Er Srbije u javni dug i predlog zakona o kreditu za Agenciju za osiguranje depozita od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Skupštinsko zasedanje obeležio je i incident, kada je nakon izrečenih opomena zbog dobacivanja za vreme izlaganja premijera Srbije Aleksandra Vučića iz skupštinske sale izbačen poslanik Nove stranke Zoran Živković. On je potpredsednika parlamenta nazvao stokom.

Vučić se poslanicima u Skupštini pridružio oko 17.00, ali je zasedanje napustio posle 23.00, uz obrazloženje da je umoran i da ga u utorak čekaju naporne obaveze i put u Bor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rasprava o budžetu trajala 16 sati

Izvor: B92, 23.Dec.2014

Poslanici Skupštine Srbije su više od 16 sati, na momente žučno, raspravljali o rebalansu za ovu godinu, predlogu budžeta za 2015. i pratećim zakonima...Ministar finansija Dušan Vujović zahvalio je, noćas oko 2 sata, poslanicima na diskusiji, rekavši da očekuje od njih da predloge pretoče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.