Poslanik ukrajinskog parlamenta bačen u kantu za đubre

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik ukrajinskog parlamenta bačen u kantu za đubre

Tri ultradesničara zgrabila su danas parlamentarca Vitalija Žuravskog, ubacili ga u kantu za đubre i zatvorili poklopac na očigled oko 500 nacionalista koji su protestovali kod zgrade Vrhovne rade u Kijevu.

VIDEO: An angry crowd has thrown a Ukrainian MP into a skip outside the country's parliament: http://t.co/CogO8XfvHW pic.twitter.com/iyzqug28N5

— Sky News (@SkyNews) September 16, 2014

Žuravski iz redova Partije regiona, član Ukrajinske akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političkih nauka, bivši zamenik gradonačelnik Kijeva i savetnik bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, malo pre današnjeg incidenta, kako prenosi agencija, govorio je "uzvišenim rečima" o poštovanju evropskih vrednosti pošto je bio poznat je kao "štićenik evropske Ukrajine".

Evropski parlament većinom glasova danas je ratifikovao sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji, dok su povezani video-linkom u isto vreme i poslanici ukrajinskog parlamenta - Vrhovne rade, ratifikovali isti dokument.

Ranije danas, aktivisti radikalnih partija Sektor desno, Volija i AutoMajdan zapalili su automobilske gume ispred zgrade ukrajinskog parlamenta preteći da će ih sve zapaliti u zgradi ukolilko Vrhovna rada bude oklevala sa donošenjem zakon o lustraciji.

"Ratifikacija Sporazuma o pridruživanju nikada neće zaseniti neophodnost donošenja zakona o lustraciji. Doneli smo gume ovde da demonstriramo parlamentarcima da, ukoliko oni ne glasaju za zakon o lustraciji, pokazaćemo im šta je prava lustracija", naveo je jedan od aktivista.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina, poslanik bačen u kantu za đubre

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Tri ultradesničara zgrabila su parlamentarca Vitalija Žuravskog, ubacili ga u kantu za đubre i zatvorili poklopac. Incident se dogodio na očigled oko 500 nacionalista koji su protestovali kod zgrade Vrhovne rade. ..Vitalij Žuravski je iz redova Partije regiona, podseća Itartas. Član je Ukrajinske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.