Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici NS RS nisu podržali odluku o prodaji RŽR "Ljubija"

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine RS nisu dali saglasnost na Odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

 Za odluku je glasalo 39 poslanika, protiv je bilo 34, i sedam poslanika je bilo suzdržano.

Poslanici iz redova SNSD, SP, poslanici SDS-K, Nenad Stevandić i Slavko Dunjić, kao i Vojin Mitrović,  Ilija Stevančević i Zlatko Maksimović glasali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su "ZA".

Poslanici stranaka Saveza za promjene (SDS, PDP, NDP, Napredna Srpska) i jedan poslanik SDS-K, Darko Banjac bili su "PROTIV".

Protiv su bili svi poslanici DNS, osim potrpredsjednika stranke i predsjednika NS RS, Nedeljka Čubrilovića koji je bio među suzdržanima zajedno sa poslanicima iz Koalicije ''Domovina'', i poslanikom Simonom Žakulom koja je prije nekog vremena napustila SDS.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala "Ljubije" kompanija "Izrael investment grupa" ponudila je 92 miliona KM.

Zajedničko preduzeće "Ljubije" i "Mitala" formirano je 2004. godine u kojem RŽR ima 49, a "Mital" 51 odsto akcija.

 Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je ponuda kompanije "Izrael investment grupa" za državni paket akcija u Rudnicima željezne rude /RŽR/ "Ljubija" prihvaćena, jer je bolja od "Mitalove" i donosi investicije i razvoj tog rudnika i Srpske.

Narodna skupština usvojila je informaciju o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske /2014-2019/ za 2015. i 2016. godinu.

Poslanici su usvojili i informaciju o realizaciji Programa razvoja sporta i Strategije razvoja sporta u Republici Srpskoj za prošlu godinu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, nakon glasanja, okončao je 18. redovnu skupštinsku sjednicu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Govedarica poručio Dodiku: "Ne kući se kuća" prodajom prirodnih resursa

Izvor: Blic, 17.Maj.2017

Predsednik SDS Vukota Govedarica smatra da je dobro da danas u parlamentu RS nije usvojena odluka Vlade RS o prodaji državnih akcija Rudnika železne rude „Ljubija“, Prijedor  “Izrael investment grupi”..- Vlada RS je dovela RS do ruba propasti i nije im preostalo ništa drugo osim prodaje prirodnih...

Nastavak na Blic...

Skupština RS nije prihvatila Vladin prijedlog o prodaji 'Ljubije'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2017

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske nije prihvaćen prijedlog Vlade RS da bude privatizovan državni kapital u Rudniku željezne rude (RŽR) Ljubija, budući da je tu inicijativu podržalo 39 poslanika, 34 je bilo protiv, a sedam uzdržanih.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Čavka: Opoziciju je stid što je "Domovina" zaustavila prodaju "Ljubije"

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 07:49

Nakon što je pet poslanika koalicije "Domovine" glasalo "suzdržano" o pitanju prodaje 64,99 odsto udela rudnika “Ljubija” kompaniji “Izrael Investment grup” i time oborilo ovu odluku, Admir Čavka, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, žestoko je odgovorio Savezu za promene...Čavka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.