Posetioci festivala u Britaniji moguća meta terorista

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetioci festivala u Britaniji moguća meta terorista

London -- Muzički fanovi i posetioci noćnih klubova mogli bi biti meta terorističkih napada u Britaniji, upozorio je visoki zvaničnik zadužen za borbu protiv terorizma.

Muzički producenti bili su pozvani, uz glavne predstavnike Premijer lige, na poslednji brifing posvećen borbi protiv terorizma, kako bi bili upoznati sa mogućim rizicima.

Mnogi od stadiona već imaju stroge mere kontrole, kako bi sprečili mogućnost terorističkog napada, ali bezbednosni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su izrazili zabrinutost zbog noćnog života i klabinga.

Želeo bih da vlasnici klubova i menadžeri festivala i drugih manifestacija preduzmu slične mere predostrožnosti, rekao je za Sandej tajms Nejl Besu, visoki bezbednosni zvaničnik.

Na Galstonberiju, najvećem muzičkom festivalu na svetu, ove godine se očekuje 135.000 posetilaca.

Stadioni i koncerti su posebno ranjivi zbog velike koncentracije ljudi na jednom mestu, a muzičke festivale je teško kontrolisati i obezbediti, navode zvaničnici, dodajući da su svi ti masovni događaji, naročito nakon napada u Parizu, prioritet za policiju.

Gradska uprava Londona pokrenula je istragu o tome koliko su bezbednosne službe spremne da se izbore sa mogućim terorističkim napadima, sličnim onima u Parizu.

Međutim, kako navodi Gardijan, problem nastaje u ruralnim oblastima, u kojima se takođe održavaju veliki letnji festivali. Naime, zvaničnici upozoravaju da bi posetioci mogli da budu "glineni golubovi" pred teroristima, dok čekaju da specijalne jedinice, udaljene i do 70 milja, stignu na lice mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.