Portugalska policija zaplijenila 1,15 tona kokaina

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalska policija zaplijenila 1,15 tona kokaina

LISABON - Portugalska policija je zaplijenila 1,15 tona kokaina sa jednog broda u blizini ostrva Fajal, u sklopu Azorskih ostrva, što je najveća zapljena te vrste u tom arhipelagu, saopštile su danas portugalske vlasti.

U policijskom saopštenju se navodi da su tom prilikom uhapšena i petorica muškaraca stara između 29 i 54 godine, koji uskoro treba da budu izvedeni pred sudiju, prenijela je agencija AFP.

"To je najveća zapljena kokaina na Azorskim ostrvima", istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je policija, ne navodeći nacionalnost uhapšenih.

Ta akcija je dio "velike operacije sa ciljem otkrivanja i razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje švercuju kokain u Evropu", navela je portugalska policija.

U Portugalu su zapljene droge česte, budući da šverceri narkotika koriste dugačku obalu te zemlje kako bi lakše prošvercovali drogu na teritoriju Evrope.

Rekord kad je riječ o zapljeni kokaina u Portugalu iznosi čak 6,1 tona, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.