Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalija dokapitalizuje najveću banku sa 5,1 mlijardi evra

LISABON - Portugalska vlada je saopštila danas da je dobila privremeno "zeleno svjetlo" evropskih vlasti za dokapitalizaciju najveće državne banke po obimu aktiva, Kaiše Žeral de Depozitos (CGD), sa 5,1 milijardi evra.

U saopštenju portugalskog ministarstva finansija se navodi da će "ubrizgati" 2,7 milijardi evra u CGD banku i da će kupljene obveznice te banke, u vrijednosti 960 miliona, država konvertovati u akcije CGD-a, dok će državna holding kompanija Par Kaiša prebaciti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << akcije vrijedne 500 miliona evra na CGD.

Od 2008. godine, portugalske vlasti su obezbjedile sredstva u iznosu od deset milijardi evra za četiri druge banke koji nisu u vlasništvu države.

Portugalija je takođe 2011. dobila međunarodni paket pomoći u vrijednosti od 78 milijardi evra zbog problema s kojima se suočila usljed dužničke krize evrozone.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.