Porodice pogubljenih Amerikanaca tvrde da im je država pretila

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2014, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice pogubljenih Amerikanaca tvrde da im je država pretila

Porodice Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa, američkih novinara kojima su islamisti odrubili glavu, tvrde da je vlada imala primedbu kad su oni razmatrali da plate otkupninu, te da im je država čak pretila da će ih pravno goniti, piše “USA Today”.

porodica razmišljala da plati otkup iako je država pretila: Stiven Sotlof

 

 

Šef osoblja Bele kuće Denis Mekdona porekao je danas da je administracija pravnim merama pretila porodicama kidnapovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Amerikanaca, ukoliko plate otkupninu njihovim otmičarima, Islamskoj državi Iraka i Levanta (ISIL).

 

Kako je naveo “USA Today”, Mekdona je iskoristio dan da na televiziji, u više emisija, promoviše plan države za borbu protiv islamista, uključujući zahtev Kongresu da finansira anti-islamističke snage u Siriji.

 

-Nismo nikome pretili, ali smo jasno stavili do znanja šta je zakon. Naša je obaveza da objasnimo zakon i da ga podržimo – rekao je Mekdona u emisiji “Foks njuz sandej”.

 

Prema američkom zakonu, zabranjeno je plaćati otkupninu jer će to podstaći terorističke grupe da kidnapuju još više Amerikanaca.

 

Mekdona je istakao da saoseća sa porodicama Folija i Sotlofa i da je vlada pokušala da spasi taoce u Siriji.

 

-Preduzeli smo sve mere, i nastavićemo da preduzimamo svaku meru kako bi ljudi bili bezbedni – rekao je on.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.