Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popravljen uređaj iz crne kutije avio kompanije „Idžipt er“

KAIRO- Egipatski istražioci saopštili su da su uspješno popravili uređaj za snimanje podataka iz crne kutije putničkog aviona kompanije "Idžipt er" koji je pao u Sredozemno more.

Ovo će omogućiti istražiocima da analiziraju podatke koji bi mogli da objasne zašto je avion pao u more prošlog mjeseca. U saopštenju se navodi da će rad na uređaju za snimanje glasova u kabini početi "za nekoliko časova".

Uređaji su juče prebačeni u Pariz iz Kaira radi uklanjanja naslaga soli. Aparati će potom biti vraćeni u laboratoriju u Kairu radi analiziranja podataka kada sve popravke budu završene.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.