Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odjeknula snažna eksplozija u Kabulu

KABUL - Još jedna snažna eksplozija odjeknula je u Kabulu nekoliko sati nakon što je bombaš samoubica usmrtio najmanje 28 ljudi i ranio 300 nedaleko od Ambasade SAD.

 Tačna lokacija nove eksplozije u prestonici Avganistana još nije poznata, ali su očevici rekli za Rojters kako su čuli zvuk sirena širom grada.

Prema prvim informacijama, reč je o improvizovanoj eksplozivnoj napravi.

A big explosion heard in Kabul city just now...

Uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opširnije...

Podsjećamo, rano jutros centar Kabula potresla je eksplozija, nakon čega je počeo oružani sukob talibana i bezbjednosnih snaga u kom je ubijeno najmanje 28 ljudi, a više od 300 je povređeno.

Talibani su na svom veb-sajtu na paštunskom jeziku objavili da su oni odgovorni za samoubilački napad na "Desetu jedinicu" Nacionalnog direktorata za bezbjednost (NDS), koja je nadležna za zaštitu vladinih ministarstva i važnih ličnosti.

Oni su naveli da je automobil bomba raznio glavnu kapiju ispred kancelarije, omogućivši drugim borcima, među kojima je bilo još bombaša samoubica, da uđu u kompleks pod jakim obezbjeđenjem.

Talibani su prošle nedjelje upozorili da će „pokrenuti obimne napade na položaje neprijatelja širom zemlje“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.