Pomozite ili ćete se suočiti sa džihadistima

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pomozite ili ćete se suočiti sa džihadistima"

Tunisu treba vojna i finansijska pomoć Zapada kako bi mogao da se suoči sa islamističkim terorizmom, u suprotnom, Evropa će se suočiti sa džihadistima.

To je za Indipendent rekao Mohsen Marzuk, savetnik predsednika Tunisa Bežija Kaida Esebsija posle terorističkog napada u letovalištu Sus.

“Niko ne pomaže Tunisu... Mi ne želimo da budemo samo predmet lepih govora. Hajde da se razumemo, ovo je rat, a rat ne može da čeka pomoć da stigne. Tunis je poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zid između terorista i Evrope. Ako Tunis ne bude uspeo da se suoči sa njima, Evropa će morati“, rekao je Marzuk.

Vlasti u Tunisu su uhapsile 12 osoba osumnjičenih za učešće u terorističkom napadu koji je izvršio Sejfedin Rezgui, usmrtivši 38 turista, od toga 30 državljana Velike Britanije.

Marzuk je rekao da bezbednosnim snagama Tunisa treba više vozila i vojnih helikoptera, kao i dronovi i radari za kontrolisanje granice sa Libijom, odakle dolaze džihadisti.

Tunis je od SAD naručio osam vojnih helikoptera, ali oni neće biti isporučeni do 2017. godine.

“Prolazimo kroz veoma težak period... Tek formiramo institucije, a u isto vreme imamo rat protiv terorizma“, dodao je Marzuk.

Tragediji u Susu prethodnio je teroristički napad na muzej Bardo, a od tada je uhapšeno više od 1.000 ljudi, pod sumnjom da imaju veze sa Islamskom državom i drugim radikalnim islamističkim organizacijama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

»Tunis posljednji zid između džihadista i Evrope«

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2015

TUNIS - Tunisu je potrebna vojna i finansijska pomoć Zapada kako bi mogao da se suoči sa islamističkim terorizmom, u suprotnom, Evropa će se suočiti sa džihadistima, rekao je za "Indipendent" Mohsen Marzuk, savjetnik predsjednika Tunisa Bežija Kaida Esebsija poslije terorističkog napada u ljetovalištu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.