Pomoć UN-a stigla u Šabac

Izvor: RTS, 02.Sep.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć UN-a stigla u Šabac

Organizacija za poljoprivredu i hranu UN podelila je 80 tona koncentrovane stočne hrane za krave, kao pomoć za 250 domaćinstava iz 14 poplavljenih sela na teritoriji grada Šapca.

Svako domaćinstvo je od Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) dobilo po 320 kilograma hrane, a isporuka je obavljena na lokaciji Robno-transportnog centra u Šapcu, prenosi Tanjug.

Program podrške FAO za oporavak poljoprivrednim gazdinstvima namenjen je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malim, porodičnim domaćinstvima, koja su pretrpela štetu od poplave u maju ove godine.

Direktnu pomoć će dobiti 6.800 gazdinstava u Srbiji, a stočna hrana koja se isporučuje poljoprivrednicima kupljena je od domaćih proizvođača.

"Zahvalan sam organizaciji UN koja pomaže našim poljoprivrednicima. Očekujemo još pomoći i trudimo se da svi oštećeni dobiju nadoknadu štete", istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Direkcija za poljoprivredu grada Šapca, posrednik u ovoj akciji, angažovana je na tehničkoj pripremi i obradi podataka za donatorske organizacije koje upućuju pomoć, a takođe pomaže i poljoprivrednicima u procedurama.

Direktor Direkcije za poljoprivredu Vladimir Špegar najavio je u naredne dve sedmice pomoć u ekonomskom osnaživanju poljoprivrednih domaćinstava (propali plastenici, infrastruktura u povrtarstvu).

Milan Tanacković, poljoprivredni proizvođač iz Petkovice, kome je u poplavi i tokom nedavnog grada oštećeno oko 10 hektara zemlje pod pšenicom, kukuruzom i suncokretom, kaže da je pomoć dobrodošla i značajna zbog saznanja da neko brine i o malim proizvođačima.

Pomoć u stočnoj hrani je deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koju finansira Evropska unija, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama (CERF) i Organizacija za poljoprivredu i hranu (FAO).

Sve aktivnosti su u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja i lokalnim samoupravama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.