Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni vijenci ispred spomenika Petru Kočiću u Beogradu (FOTO)

BEOGRAD - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, predstavnici zavičajnih udruženja i udruženja književnika položili su danas vijence ispred spomenika Petru Kočiću u Čuburskom parku u Beogradu, a u okviru manifestacije "Kočićev zbor".

Predsjednik Zavičajnog društva "Zmijanje" Vitomir Popović rekao je da je danas, kada se obilježava 100 godina od rođenja velikog srpskog književnika njegovo djelo još aktuelno i da se mnogo toga nije promijenilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"I tada je u djelu 'Jazavac pred sudom' i drugim djelima kritikovana vlast i Sabor", dodao je Popović i naglasio da danas više od dvije decenije postoje visoki predstavnici međunarodne zajednice koji su tutori i nameću odluke, te da se na sve načine pokušava zabraniti referendum u Srpskoj koji je legitimno pravo svakog naroda.

Popović je podsjetio da je Kočić najbolje odslikao stanje u BiH poslije aneksije, te da je živio svega 39 godina.

Polaganju vijenaca u Čuburskom parku prisustvovao je i direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović, predstavnici zavičajnog udruženja "Zmijanje", Udruženja književnika Srbije i građani.

Prigodnu pjesmu ispred spomenika Kočiću pročitao je Mićo Cvjetić, urednik "Književnih novina" koje izlaze u Srbiji.

U okviru ovogodišnjeg "Kočićevog zbora" biće organizovan niz manifestacija u Banjaluci, Beogradu i Kočićevom rodnom Zmijanju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Kočić borac za istinu, pravdu i slobodu"

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016

BEOGRAD - U Udruženju književnika u Beogradu večeras je, u prisustvu ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenka Savanovića, održano književno veče posvećeno Petru Kočiću "Zmijanje u Beogradu-Srpska u Srbiji"...Savanović je rekao da je Kočić bio velikan i najbolji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.