Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska premijerka: Prihvatićemo 2.000 izbjeglica

Poljski premijer Eva Kopač rekla je danas da je za Varšavu dovoljno da prihvati 2.000 migranata.

Kopačeva je naglasila da sve ukazuje na to da je 2.000 migranata dovoljno i da je Varšava spremna da prihvati toliku grupu.

"Posvećeni smo solidarnosti, ali to mora biti odgovorna solidarnost. Ne očekujemo solidarnost van svakih mjerila i smatramo da je odgovorna solidarnost adekvatna kapacitetima Poljske i da neće izazvati destabilizaciju", kaže Kopačeva.

Poljska se u julu saglasila da će do 2017. godine prihvatiti 2.000 migranata iz Sirije i sjeverne Afrike.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka očekuje 10.000 izbeglica

Izvor: Blic, 05.Sep.2015

Nemačka policija saopštila je da se danas očekuje dolazak do 10.000 izbjeglica, dan nakon što su se Austrija i Nemačka saglasile sa Mađarskom da dozvole prelazak njihovih granica..."Još nemamo pouzdane podatke, ali danas očekujemo između 5.000 i 10.000 izbeglica", rekao je portparol policije...

Nastavak na Blic...

Poljska spremna primiti 2.000 migranata

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Sep.2015

VARŠAVA - Poljska premijerka Ewa Kopacz ponovila je u subotu da Poljska može prihvatiti samo 2.000 migranata..."Brojka od 2.000 može se smatrati dovoljnom. Spremni smo zbrinuti takvu skupinu", kazala je nakon posebnog sastanka o toj krizi..."Spremni smo na solidarnost, ali to mora biti odgovorna solidarnost....

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.