Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Tropske vrućine odnijele 41 život

Tropske vrućine od preko 37 stupnjeva  i i masovni izlazak Poljaka na plaže i kupališta donjeli su najcrnji vikend posljednjih godina tokom kojega  se utopila čak 41 osoba. U nedjelju je život izgubilo 26 ljudi.

Uoči vikenda, kada su porasle temperature ,a Poljaci masovno počeli tražiti utočište od žege na plažama i bazenima, poljska policija je apelirala na građane da izbjegavaju nelegalna kupališta, te da se radije rashlade na plažama i bazenima koji imaju spasilačku službu.

Od maja kada je počela sezona utopila su se 124 Poljaka. Najčešće je davljenje skrivio alkohol i ignoriranje rizika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska: Za vikend se udavila 41 osoba

Izvor: B92, 06.Jul.2015

Tropske vrućine od preko 37 stepeni i masovni izlazak Poljaka na plaže i kupališta doneli su najcrnji vikend poslednjih godina tokom koga se udavila 41 osoba...Od toga, samo u nedelju udavilo se 26 osoba, saopštila je poljska policija...Jutros su spasioci našli mrtvo telo i druge od dve devojčice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.