Poljaci videli jedno, Švajcarci nešto drugo

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci videli jedno, Švajcarci nešto drugo

Iako su bili lošiji rival, Poljaci su prezadovoljni. Selektor Švajcarske kaže da su zaslužili nešto drugo.

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka rekao je danas da je njegova ekipa mogla da odigra bolje protiv Švajcarske, ali je pohvalio igrače koji su se borili do kraja.

"Bila je to teška utakmica, ali smo se dobro pripremili. Švajcarska je ekipa svetske klase. Posle našeg gola, uspeli su da se povrate. Početak nam je bio odličan, mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << još bolje, ali su se moji igrači borili do kraja...", rekao je Navalka.

Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sent Etjenu posle penala eliminisala Švajcarsku.

Nakon 90. minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 39. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a u 82. je izjednačio Džerdan Šaćiri. U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji bilo je 5:4.

"Ovo je lepa pobeda. Borili smo se, posebno posle gola izjednačenja Švajcarske... U mojim godinama pokušavam da kontrolišem emocije posebno posle gola. Ono što je meni najbitnije to moja ekipa, a ne moji lični uspeh", rekao je Blaščikovski.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković naveo je da njegova ekipa nije zaslužila poraz.

"Zaslužili smo nešto drugo. Zaista je šteta. Naši igrači su dali sve od sebe. Na početku je nervoza bila suviše velika. Prema meni, bilans ovog prvenstva je pozitivan. Treba da učimo i da svaki put budemo bolji", rekao je selektor Švajcarske Vladimir Petković.

Razočaran posle utakmice bio je i Šaćiri.

"Vrlo sam razočaran, to je veliko razočaranje. Mogli smo da postignemo veliki uspeh. Imali smo prilike, ali iz toga treba da naučimo lekciju, kao posle poraza od Argentine 2014. Ipak smo ponosni što smo igrali na ovakom nivou tokom prvenstva", rekao je Šaćiri.

Protivnik Poljskoj biće pobednik duela između Portugala i Hrvatske, koji će se igrati večeras od 21.00 u Lensu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.