Političke tenzije ne lome krila našoj aviokompaniji: Er Srbija spremna za Prištinu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političke tenzije ne lome krila našoj aviokompaniji: Er Srbija spremna za Prištinu

Beograd i Priština će u Briselu 13. oktobra dogovarati uspostavljanje direktne avio linije između dva grada, prvi put posle 16 godina.

Nova avio linija trebalo je da bude dogovorena još krajem prošle godine, ali je tada Edita Tahiri, kosovska ministarka bez portfelja, zatražila da se o tome dogovara na političkom nivou.

Šef srpskog pregovaračkog tima u dijalogu s Kosovom Marko Đurić je potvrdio da će direktni letovi biti tema pregovora 13. oktobra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prošle godine u oktobru je srpska vlada proširila sporazum o slobodi kretanja s Kosovom, pa su tako sada kosovski pasoši priznati kao putni dokument na pet graničnih prelaza, uključujući i aerodrom "Nikola Tesla".

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali je najavio tada da će avioni između Beograda i Prištine leteti dva puta dnevno i da je Priština jedini centar u regionu do kojeg srpska nacionalna kompanija još ne leti.

I srpski premijer Aleksandar Vučić u nekoliko navrata je najavio da očekuje uspostavljanje te linije, što bi bilo od obostrane ekonomske koristi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.