Policija udarila na prodavce na internetu

Izvor: Mondo, 01.Okt.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija udarila na prodavce na internetu

Policija je identifikovala 13 osoba koje su na internet sajtovima oglašavale i prodavale falsifikovanu robu.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock. Ilustracija.

Oni su osim falsifikovane robe, prodavali i robu koja je štetna po zdravlje i bezbednost potrošača. Policija je zaplenila veću količinu takve robe u poslednjih 15 dana, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U akcijama je zaplenjena roba vredna više desetina hiljada dinara. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je prilikom pretresa oduzela 98 komada falsifikovanih uređaja za autodijagnostiku, 114 diskova softvera za autodijagnostiku i 40 kutija falsifikovanih medicinskih proizvoda.

Pored toga policija je zaplenila i preko 4.000 komada garderobe, obuće, torbi, naočara i satova sa falsifikovanim oznakama poznatih svetskih marki i veliku količinu informatičke opreme koja je korišćena za plasiranje ovih proizvoda.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete Višem javnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv svih osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i nedozvoljena trgovina.

Akcije su sprovedene u organizaciji i pod pokroviteljstvom Generalnog sekretarijata INTERPOLA, u državama jugoistočnog Balkana.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zaplenjena štetna roba koja je prodavana na internetu

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014

Policija je identifikovala 13 osoba koje su na internet sajtovima oglašavale i prodavale falsifikovanu robu koja je štetna po zdravlje i bezbednost potrošača i zaplenila veću količinu takve robe u poslednjih 15 dana, saopštio je MUP. ..U akcijama je zaplenjena roba vredna više desetina hiljada...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.