Izvor: Southeast European Times, 08.Nov.2009, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u BiH uhapsila osobu osumnjičenu za ratne zločine

05/11/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Članovi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u sredu (4. novembra) bivšeg komandanta bosanskih Muslimana za koga se sumnja da je počinio ratne zločine nad civilima tokom sukoba u zemlji 1992-1995. Nihad Bojadžić, zamenik komandanta specijalne jedinice vojske koju su vodili Muslimani, pod nazivom Zulfikar, uhapšen je u Sarajevu. Sumnja se da je on ubio 22 Hrvata -- 19 civila i tri vojnika -- u aprilu 1993, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << napada na selo Trusina. Četiri druge osobe, uključujući dvoje dece, povređene su. Na osnovu istih optužbi u septembru su uhapšena četiri bosanska Muslimana.

Takođe u sredu, tim MMF-a doputovao je u Sarajevo na prvu reviziju implementacije stend-baj aranžmana u vrednosti od 1,2 milijarde evra. BiH je povukla 202 miliona evra prve tranše kredita i nada se da će dobiti još 100 miliona evra do kraja godine. (RTRS, Fena, Srna, Dnevni avaz, AP, Rojters - 04/11/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.