Policija u Bejrutu uhapsila Berluskonijevog saradnika

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Bejrutu uhapsila Berluskonijevog saradnika

Policija u Bejrutu danas je uhapsila Marćela del Utrija, bivšeg senatora i saradnika Silvija Berluskonija koji je ove nedelje proglašen beguncem, nekoliko dana pred zakazano ročište na sudu gde će se žaliti na presudu da je povezan sa mafijom.

"On je uhapšen i sada se nalazi u libanskoj policiji", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano, bivši Berluskonijev saveznik koji se prošle godine razišao sa liderom desnog centra.

"Njegovo hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je očigledno povezano sa procedurom izručivanja koju će italijanska vlada odmah pokrenuti preko ministarstva pravde", dodao je Alfano.

U nalogu za hapšenje, izdatom 8. aprila, navodi se da je Del Utrijev mobilni telefon otkriven 3. aprila u Bejrutu i da je on napustio Italiju sredinom marta, navodi Rojters.

Medjutim Del Utri je u saopštenju koje je objavio njegov advokat Djuzepe Di Peri, juče odgovorio da je otišao iz zemlje radi medicinskih analiza i odmora posle angioplastike koja mu je uradjena pre nekoliko nedelja.

Italijanski istražni organi su saopštili da nisu mogli ove sedmice da lociraju Del Utrija, a u pokušaju da ga privedu zbog opasnosti da pobegne.

Nekoliko sati nakon što je on proglašen beguncem, Del Utri je izdao saopštenje i poslao ga italijanskoj agenciji ANSA u kojem je rekao da je nedavno podvrgnut hirurškom zahvatu i da se nalazi na lečenju u inostranstvu.

On je dodao da nema nameru da izbegne pravdu.

U saopštenju nije navedeno gde se on nalazi.

Del Utri je bio saradnik nekadašnjeg Silvija Berluskonija i bivši senator. Sud ga je osudio za pripadništvo mafiji navodeći da je on posredovao izmedju mafijaških bosova i Berluskonija pre nego što je premijer ušao u politiku.

Del Utriju je zaprećena kazna od sedam godina zatvora.

Del Utri treba da se pojavi na sudu naredne nedelje i da se žali na presudu. On je ranije rekao da nema nikakve veze sa sicilijanskom mafijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.