Policija pronašla oružje u Marseju, osujetila napad

Izvor: B92, 19.Apr.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pronašla oružje u Marseju, osujetila napad

Pariz -- Francuska policija je u jednom stanu u Marseju pronašla puškomitraljez, dva pištolja i tri kilograma eksploziva TATP među ostalim oružjem.

Policija je osujetila preteći napad uoči francuskih predsedničkih izbora, saopštio je pariski tužilac Fransoa Molen.

Dva Francuza, koji se sumnjiče za planiranje napada, upoznali su se u zatvoru gde su delili ćeliju, a policiji su odranije poznati kao radikalizovani islamisti, rekao je Molen na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinare, prenosi Rojters.

Tužilac je dodao da su zastava Islamske države i džihadistički propagandni materijal ranije nađeni u kući jednog od osumnjičenih, dok se za drugog smatra da je povezan sa ćelijom jednog belgijskog džihadiste.

"Dva muškaraca koji su uhapšeni u Marseju pripremala su se za nasilnu akciju koju su nameravali da izvedu ovih dana na francuskoj teritoriji, mada ne možemo sa preciznošću da utvrdimo za koji dan su to planirani i koje su im bile mete", naveo je Molen, prenose francuski mediji.

U Francuskoj se, inače, u nedelju održava prvi krug predsedničkih izbora, uz pojačane mere bezbednosti.

Francuski mediji tvrde da je bezbednost glavnih predsedničkih kandidata ugrožena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.