Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija natjerala ženu na plaži da skine burkini

U Nici, jednom od 15 francuskih gradova u kojima su vlasti zabranile nošenje burkinija, policija je napisala prijavu jednoj muslimanki zbog nošenja tog odjevnog komada i natjerala je da ga skine.

Na objavljenim fotografijama jasno se vidi da policajci naređuju jednoj ženi da skine burkini na plaži, dok joj drugi policajac piše prekršajnu prijavu.

„Sjedila sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala namjeru da plivam“, rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 34-godišnja Sijam, koju je policija ranije odstranila sa plaže.

Istakla je da je bila razočarana nakon što su prisutni počeli da aplaudiraju i da govore „idi kući“, pošto joj je policija naredila da mora da se udalji sa plaže, prenosi Gardijan.

Posljednji grad u Francuskoj koji je donio odluku o zabrani burkinija je Nica, što je posljedica nedavnog terorističkog napada u tom gradu kada je vozač kamiona usmrtio više od 80 osoba.

Iako su određene nevladine organizacije podnijele tužbu protiv gradova koji su zabranili burkinije, sve više gradova se odlučuje za tu mjeru, da bi spriječili eventualne sukobe između muslimana i nemuslimana u Francuskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.