Policajac Nikola Cmiljanović: Nisam hrabar, ponovo bih goloruk jurio za pljačkašem

Izvor: Blic, 06.Jan.2013, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac Nikola Cmiljanović: Nisam hrabar, ponovo bih goloruk jurio za pljačkašem

Nije me bio strah kada sam potrčao za maskiranim razbojnikom. Nisam učinio veliku stvar, već sam samo radio svoj posao. Dogodilo se da sam se u pravo vreme zadesio na pravom mestu. Hrabrost: Nikola Cmiljanović

Skromno, policajac Nikola Cmiljanović (26) iz Novog Sada objašnjava za „Blic“ kako je u petak uveče, goloruk i van dužnosti, uhvatio V. S. (35) iz Beočina neposredno posle pljačke objekta za otkup zlata u novosadskoj Sremskoj ulici broj 9.

Hrabri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripadnik MUP-a objašnjava da je prolazio ulicom i išao ka obližnjem Spensu. Tada je ispred objekta za otkup zlata primetio mladića koji se sumnjivo ponašao.

- Video sam da se šetka ispred lokala i posmatra da li neko ulazi ili izlazi. To njegovo ponašanje mi je bilo sumnjivo. Stao sam na obližnjem semaforu i posmatrao ga. Ubrzo, mladić je navukao kapuljaču preko glave i ušao u objekat. Nije prošao ni minut i on je izašao iz lokala. U ruci je nosio koverte i ubrzanim koracima je krenuo niz ulicu - seća se Cmiljanović.

Tada je Cmiljanović viknuo: Stoj, policija! Ali razbojnik je krenuo da beži ka Ulici Vase Stajića.

- Potrčao sam za njim. Prolaznicima sam dobacio da zovu policiju. Nekoliko stotina metara sam ga jurio. Kada sam ga sustigao, oborio sam ga na zemlju - nastavlja policajac koji radi u Odeljenju policije u Odžacima.

Razbojnik upao u objekat za otkup zlata

Nekoliko trenutaka kasnije došla je i pomoć. Nekoliko patrola novosadske policije je blokiralo ulicu i razbojnik V. S. je već bio na putu ka pritvoru.

Novosadska policija je kasnije saopštila da je pljačkaš u objekat za prodaju zlata upao naoružan bejzbol palicom, kojom je udario radnicu i oteo joj pet kesa sa zlatom. Uspeo je da ugrabi i manju sumu novca. Kod razbojnika je pronađen i plen i palica, kao i replika pištolja. On će uz krivičnu prijavu naknadno biti doveden na saslušanje kod istražnog sudije novosadskog suda.

U objektu gde je počinjeno razbojništvo nisu želeli da pričaju, već su samo potvrdili da je povređena radnica dobro.

Policajac Cmiljanović podvlači da to što je uradio ne smatra velikim podvigom jer je samo radio svoj posao. Kaže da, ako bi se ponovo našao u istoj situaciji, opet pojurio za razbojnikom. S druge strane, upozorava građane da ne pokušavaju da sami jure za razbojnicima po novosadskim ulicama.

- Vrlo dobro znam da ovakve situacije mogu da budu opasne, ali isto bih uradio ponovo. Napadači su često vrlo agresivni i naoružani, tako da građani treba da odmah pozovu policiju i da se ne mešaju u to. Mi smo obučeni za ovakve situacije, ali nema potrebe da se privatno lice izlaže toj vrsti rizika - dodaje Cmiljanović.

Na privremenom radu u Odžacima

Nikola Cmiljanović od 2010. radi u Policijskoj upravi Sombor, u odeljenju u Odžacima, i to na poslovima suzbijanja opšteg kriminaliteta. Zbog toga svakodnevno putuje iz Novog Sada na posao. Završio je Kriminalističku policijsku akademiju, a kako nije bilo mesta u novosadskoj Policijskoj upravi, konkurisao je u Somboru.

- Voleo bih da radim u svom rodnom gradu i nadam se da će me pretpostavljeni prepoznati kao dobrog radnika i da ću dobiti priliku da dobijem mesto u novosadskoj Policijskoj upravi - objašnjava hrabri policajac i navodi da će, ako mu se ukaže prilika, iskoristiti šansu da se dokaže.

Povezane vesti: Novosađanin uhapsio pljačkaša zlatare Dve žene u istom danu dva puta uhvaćene u krađi Radisavljević: U toku saslušanje 12 uhapšenih u Novom Sadu i Somboru zbog utaje poreza Silovao štićenicu Centra za socijalni rad u Novom Sadu Ovo je policajac-heroj kojeg su ubili pljačkaši u Vlasotincu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.