Pokret socijalista odgovara Novoj stranci

Izvor: RTS, 29.Nov.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista odgovara Novoj stranci

Pokret socijalista reagovao je na saopštenje Nove stranke koja smatra da bi ostavka ministra Aleksandra Vulina bila jedini moralni čin. Očekivano je bilo da će napadati ministra koji insistira da se preispitaju prioriteti u spoljnoj politici, navode socijalisti.

Pokret socijalista navodi i da je očekivano da će stranka kojom kao i dronovima neko upravlja u srpskom parlamentu optužiti ministra Vulina, koji jedini sme javno da kaže ono što svi znaju - a to je da SAD kontrolišu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tribunal i da ne oklevaju u pokušajima da destabilizuju zemlju, prenosi Tanjug.

Napadi su počeli baš posle izjava predsednika Pokreta socijalista i ministra u Vladi Srbije i trajaće dokle god Aleksandar Vulin ima hrabrosti da govori istinu i pokreće teme koje niko drugi nije i neće, navodi se u saopštenju.

"Možda Vulin treba da ima milionsku imovinu u vinogradima, firme na Sejšelima, pa da za vršioce dužnosti opozicione Živkovićeve stranke bude po meri DOS-ovog morala. Možda nekome smeta što faktor bezbednosti u ovoj zemlji više nije Čume, doskorašnji korisnik invalidske penzije. Možda je iritantno što Vulin insistira da DRI preispita kako su NVO trošile budžetska sredstva u proteklih šest meseci ali i 10 godina", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednik Pokreta socijalista Vulin uvek i na svakom mestu će biti na strani onih kojima je pomoć najpotrebnija i kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja neće dopustiti da se smanje socijalna davanja.

Pokret socijalista se ponosi što ministar Vulin preporučuje centrima za socijalni rad da nameštaj kupuju od dobavljača koji zapošljavaju invalide.

"Možda vršioci dužnosti opozicije očekuju da ministar Vulin protežira u javnim nabavkama firme registrovane na devičanskim ostrvima kao Živkovićeva vinarija? To je moglo u Živkovićevoj vladi kao što u Vučićevoj ne može", zaključuje se u saopštenju.

Nova stranka u saopštenju tvrdi da je ministarsto za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja "podelilo 1,8 miliona evra sumnjivim organizacijama socijalne zaštite koje ne ispunjavaju kriterijume konkursa".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pokret socijalista odgovara na kritike

Izvor: RTS, 29.Nov.2014

Pokret socijalista reagovao je na saopštenje Nove stranke koja smatra da bi ostavka ministra Aleksandra Vulina bila jedini moralni čin. DS-u nije po volji ministar koji pokreće pitanje zloupotrebe državnog novca u vreme dok je žuti kartel organizovao pranje novca, navodi Pokret socijalista u odgovoru...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.