Pokret Dosta je bilo podržava Paradu ponosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret Dosta je bilo podržava Paradu ponosa

Politički pokret 'Dosta je bilo' Saše Radulovića podržao je održavanje Parade ponosa 28. septembra i pozvao svoje članove i simpatizere da se priključe toj šetnji.

"To je dan kada LGBT zajednica treba da pokaže da je tu i da je deo našeg društva, a država da je sposobna da vrši svoju funkciju i štiti prava svojih građana", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je ocenio da svako ima pravo da bude ono što jeste i da to pokaže na taj način, bez skrivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i straha.

"Država ne sme da ustukne pred pretnjama nasiljem jer je njena obaveza da omogući svim građanima nesmetano uživanje prava zagarantovanih Ustavom. Na žalost, u Srbiji ovih godina to nije bilo moguće, jer se država povlačila pred pretnjama ekstremista i nasilnika", dodaje se.

Takođe se navodi da je osiguranje bezbednosti za sve građane samo prvi korak, a da postoji još mnogo stvari koje moraju da se preduzmu da bismo izgradili istinski otvoreno društvo u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.