Pokrenuta akcija za porodicu Žerić

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta akcija za porodicu Žerić

BIHAĆ - Centar za socijalni rad u Bihaću pokrenuo je humanitarnu akciju s ciljem da se pomogne samohranom ocu Admiru Žeriću, koji brine o svoja dva sina Eldinu (6) i Elmedinu (14).

Adnan Ramić, direktor Centra za socijalni rad u Bihaću, kaže da je njihova zamisao bila da djecu smjeste u socijalno-pedagošku ustanovu u Bihaću u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja.

"Osnovni razlog je činjenica da ta djeca borave u nehumanim uslovima, u kući u kojoj ne postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << elementarni uslovi za život. Njihov otac je izričito protiv toga, tako da smo odlučili da organizujemo humanitarnu akciju kako bi kuća u kojoj žive bila prilagođena za normalan život", kaže Ramić.

On je apelovao na sve ljude koji mogu pomoći u građevinskom materijalu ili na drugi način da se odazovu akciji s obzirom na to da se bliže hladniji dani.

Agonija porodice Žerić započela je prije nešto više od godinu dana, kada je Admirova supruga i majka njegove djece odlučila otići od kuće i udati se za drugog čovjeka. Od tada žive u vrlo teškim uslovima, s obzirom na to da su sinovi osuđeni na boravak kod kuće dok otac pokušava da zaradi nešto za život.

Žerić je demobilisani borac, a do prije nekoliko godina radio je u jednoj lokalnoj firmi koja je zatvorena.

Od tada bezuspješno pokušava da pronađe bilo kakvo zaposlenje, a jedini izvor prihoda za njega i sinove su povremeni fizički poslovi koje radi.

Otac i sinovi žive u nedovršenoj kući, u kojoj do kraja nisu razvedeni struja i voda.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu se obratiti Centru za socijalni rad u Bihaću na broj telefona 037/229-710.                                           

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.