Pokrajinski budžet povećan za 1,36 milijardi dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski budžet povećan za 1,36 milijardi dinara

Skupština Vojvodine donela je danas, većinom glasova, odluku o rebalansu pokrajinskog budžeta kojom je predviđeno povećanje za 1,36 milijardi dinara, tako da taj budžet sad iznosi nešto više od 63,93 milijarde dinara.

Za tu odluku glasalo je 67 poslanika, njih 18 izjasnilo se protiv, uzdržanih nije bilo a nije glasalo sedam poslanika.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman istakao je na sednici da je taj rebalans omogućen povećanjem prihoda kao i zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << “naporima Pokrajinske vlade” u naplati potraživanja ostalih od Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je, obraćajući se tim povodom poslanicima, naglasio da RBV u stečaju, “toliko ocrnjena” institucija, “u suštini i danas ima bolju naplatu od većine komercijalnih banaka u ovoj zemlji.

I to “baca dodatno svetlo i na njeno gašenje i na ono što je učinjeno da bi se, iz političkih razloga ta institucija ukinula i oduzela građanima pokrajine”, rekao je Pajtić.

On je dodao da su tim rebalansom finansijska sredstva opredeljena za različite programe u poljoprivredi i zdravstvu, odbranu od poplava, za podršku otvaranju pogona novih tehnologija kao i za razvoj sporta i aktivnosti mladih.

Predstavnici opozicije, u najvećoj meri iz poslaničke grupe koju predvodi SNS, kritikovali su predlog rebalansa ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta zamerajući predlagaču nedomaćinsko poslovanje u planiranju trošenja novca.

Takav rebalans je potpuno neprihvatljiv i pravi je pokazatelj “neuspešnog i pogubnog rada Pokrajinske vlade”, rekao je potpredsednik Skupštine Vojvodine i funkcioner SNS Ðorđe Milićević.

Naprednjaci su zamerili Pokrajinskoj vladi između ostalog i da je “neopravdano velike" budžetske iznose predvidela za nova zapošljavanja u pokrajinskoj administraciji kao i za podršku radu pojedinih medija, uglavnom privatnih, što kako su naveli govori o tome da se aktuelna vojvođanska vlast i na taj način priprema za predstojeće izbore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajinski budžet veći za 1,36 mlrd. RSD

Izvor: B92, 07.Jul.2015

Skupština Vojvodine donela je, većinom glasova, odluku o rebalansu pokrajinskog budžeta kojom je predviđeno povećanje za 1,36 milijardi dinara..Pokrajinski budžet sada iznosi nešto više od 63,93 milijarde dinara...Za tu odluku glasalo je 67 poslanika, njih 18 izjasnilo se protiv, uzdržanih nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.